Fusies en Overnames

Bij een fusie worden twee bedrijven samengevoegd en bij een overname neemt het ene bedrijf het andere (vaak kleinere) bedrijf over. Door een fusie of overname kan een onderneming snel groeien en het creëren van aandeelhouderswaarde is voor veel bedrijven ook een belangrijke reden voor een fusie of overname. Een onderneming overnemen of fuseren kan het ook makkelijker maken om toe te treden tot nieuwe markten. Maar iedere fusie of overname vraagt om een specifiek stappenplan en daarom is het goed om hiervoor een bedrijfsovername adviseur in te schakelen.

Fusies en overnames vereisen specialistische kennis

Fusies en overnames zijn over het algemeen geen dagelijkse activiteit voor u als ondernemer. Hierdoor ontbreekt de specialistische kennis die hiervoor benodigd is. De specialistische kennis is noodzakelijk om aan de wettelijke vereisten te voldoen en om een veilige overname te kunnen doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de garanties die verkregen moeten worden om zeker te zijn dat verkregen wordt waarvoor betaald is. Absolute Advocaten heeft hiervoor de kennis en ervaring en kan u bijstaan als overnameadviseur. 

Fusie of overname begeleiding door Absolute Advocaten​

Nadat de handtekening onder het overnamecontract is gezet, wordt gestart met de integratie om te zorgen dat de doelstellingen voor de overname van een bedrijf bereikt kunnen worden. Hieraan zitten veelal ook juridische aspecten waarbij Absolute Advocaten u kan ondersteunen. Absolute Advocaten neemt altijd uw wensen als doel en we bekijken samen wat het juiste stappenplan is voor de fusie of overname.

Bij Absolute Advocaten kunt u altijd rekenen op:

  • ervaren advocaten die gespecialiseerd zijn in het ondernemingsrecht.

  • één duidelijk aanspreekpunt.

  • een uitstekende bereikbaarheid van onze advocaten, ook buiten kantoortijden.

  • een praktische oplossing voor complexe problemen.

Relevante Links

Intentieverklaring / Letter of Intent
Bedrijfsoverdracht
Management Buy Out
Management Buy In
Geheimhoudingsverklaring

Deel deze pagina:


Een afspraak maken

Nieuw!
Helpdesk Ondernemingsraad

Helpdesk ondernemingsraad
Ik wil meer informatie

Absolute Advocaten

Geschikte Specialisten

Maak direct een afspraak
of
Stuur ons een bericht